Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


2018. május 26., szombat
e-mail:korner.budapest@jtsz.hu
nefi

fszk.hu

 <<< vissza

KEDVES ÉRDEKLŐDŐINK!


          Várjuk a jelentkezőket!!!


RÉSZLETEK A LAP ALJÁN!

***


Kedves Jelentkező!

A Korner Jelnyelvi Tolmács Központ a Magyarországért Alapítvány által szervezett alapfokú és középfokú jelnyelvi oktatást ajánlja. Ebben az oktatásban hasznosan egyesül a jelnyelv iránti érdeklődésnek való megfelelés, valamint a jelnyelvi tolmácsutánpótlás folyamatának első lépése.

Egyéb részletekről érdeklődni a tanfolyam@korner.hu e-mail címen vagy a +36 20 493 26 96-os telefonszámon lehet. (munkatársunkat hétfőtől péntekig 9.00-17.00 között tudja elérni.)


ALAPFOKÚ JELNYELV TANFOLYAM

ÜTEMEZÉS:
 
heti 2 x 3 óra (kedd-csütörtök vagy hétfő-szerda 17:30-tól) 
IDŐTARTAM:
60 óra, azaz 10 hét
OKTATÓK:
Jelnyelvészeti és oktatói képesítéssel rendelkező siket anyanyelvi oktatók
VIZSGA:
A képzést alapfokú jelnyelvi vizsga zárja; a hallgatók alapfokú jelnyelvi tanúsítványt kapnak. Ennek birtokában lehet jelentkezni a középfokú tanfolyamra
A KÉPZÉS DÍJA:
Bruttó 36.250 Ft (fizethető 2 részletben!)
TARTALMAZZA:
60 óra képzés díja, vizsgadíj, alapfokú tanúsítvány költségei
SEGÉDANYAGOK:
Hallgatóinknak a képzés idejére alapfokú jelnyelvi DVD-t és jegyzetet kölcsönzünk, mely meg is vásárolható
HELYSZÍN:
Több helyszínen. Kérésre és megfelelő számú jelentkező esetén kihelyezett tanfolyamokat is tartunk.
JELKINCS:
Kb. 1000 jel
TÉMÁK:
Az első alkalommal oktatóink röviden bemutatják a siket kultúrát, a siket közösséget, mesélnek a jelnyelvről és a jelnyelv kialakulásáról (itt tolmács segíti a kommunikációt), majd elkezdődik a jelnyelv oktatása.
 
Jelnyelvi témák: bemutatkozás, köszönések, fonomimikai ábécé, nevek, időfogalmak, időjárás, család, ünnepek és szokások, külső, közlekedés, városok, lakás, öltözködés, élelmiszerek, vásárlás, oktatás, hivatalok, iskola, egészség, betegség, számok, színek.
 
A jelnyelvi témák megértését és a jelnyelv és a hangzó nyelv különbségének megértését rövid jelnyelvészeti, nyelvtani anyagok segítik.
EXTRA:
Érdeklődés esetén az alapfokú tanfolyamba integrálva vagy azt megelőzően van lehetőség részt venni egy fogyatékossággal élő személyek jogairól, a velük kapcsolatos törvényekről (Emberi Jogok Nyilatkozata, Jelnyelvi Törvény, stb.) és a fogyatékosság különböző aspektusairól szóló 3 x 45 perces workshopon. Az alapfokú tanfolyam díja a workshoppal együtt 38.000 Ft. 
 
A workshopon a részvétel nem kötelező.


KÖZÉPFOKÚ JELNYELVI TANFOLYAM

ÜTEMEZÉS:
heti 1 x 6 óra (szombat délelőtt/délután)
heti 2 x 3 óra (hétfő-szerda vagy kedd péntek 17:00-tól)
IDŐTARTAM:
80 óra, azaz 13 hét
OKTATÓK:
Jelnyelvészeti és oktatói képesítéssel rendelkező siket anyanyelvi oktatók
VIZSGA:
A képzést középfokú jelnyelvi vizsga zárja; a hallgatók középfokú jelnyelvi tanúsítványt kapnak. A jelnyelvi tolmácsképzésre való jelentkezés feltétele a középfokú jelnyelvi tudás és a középfokú tanúsítvány. Kérésre hallgatóinknak felvételi felkészítő tanfolyamot tartunk.
A KÉPZÉS DÍJA:
Bruttó 48.000 Ft (fizethető 3 részletben!)
TARTALMAZZA:
80 óra képzés díja, vizsgadíj, középfokú tanúsítvány költségei
SEGÉDANYAGOK:
Hallgatóinknak a képzés idejére középfokú jelnyelvi DVD-t és jegyzetet kölcsönzünk, mely meg is vásárolható
HELYSZÍN:
Több helyszínen. Kérésre és megfelelő számú jelentkező esetén kihelyezett tanfolyamokat is tartunk.
JELKINCS:
Kb. 1000 jel
TÉMÁK:
Jelnyelvi témák: szabadidő, munka, hobbi, eszközök, állatok, növények, közigazgatás, hivatalok, szexuális élet, politika, országok, földrajz, utazás, vallás, sportok.
 
A jelnyelvi témák megértését és a jelnyelv és a hangzó nyelv különbségének megértését rövid jelnyelvészeti, nyelvtani anyagok segítik. 
EXTRÁK:
Érdeklődés esetén a középfokú tanfolyamba integrálva is vagy azt megelőzően van lehetőség részt venni egy fogyatékossággal élő személyek jogairól, a velük kapcsolatos törvényekről (Emberi Jogok Nyilatkozata, Jelnyelvi Törvény, stb.) és a fogyatékosság különböző aspektusairól szóló 3 x 45 perces workshopon. A középfokú tanfolyam díja a workshoppal együtt 49.000 Ft. 
 
A workshopon a részvétel nem kötelező.


Egyéb részletekről érdeklődni a tanfolyam@korner.hu e-mail címen vagy a +36 20 493 26 96-os telefonszámon kérhet. (munkatársunkat hétfőtől péntekig 9.00-17.00 között tudja elérni.)

A Korner Jeltolmács és Jelnyelvi Központban jelnyelvi oktatásainkon túl egyéb képzéseket is tartunk. A siket kultúra hordozója a jelnyelv - anyanyelvi jelnyelvhasználó, siket és halló szakemberek bevonásával azon fáradozunk, hogy Központunkban, jelnyelvi tanfolyamainkon az érdeklődők bepillantást nyerjenek ebbe a világba, akár magasabb szinten is. Akkreditált képzéseinken a fogyatékossággal élő személyekkel való kommunikáció különböző formáit oktatjukrészletek >>>

A jelnyelvi tolmácsképzésben való részvétel feltétele jelenleg a középfokú jelnyelvi tanúsítvány és középfokú tudás. Tanúsítványunk megfelel a tolmácsképzés felvételi követelményeinek!

word

MÁR NINCS SOK HELY,

JELENTKEZZEN MOST!

Töltse le a jelentkezési lapot a fenti linken, és kitöltve küldje el az tanfolyam@korner.hu címre.

 
Tanfolyamainkat csak a minimális létszám (8 fő) meglétével indítjuk!
Maximális létszám 12 fő!

***

Felnőttképzési nyilvántartási számunk: 00197-2009 és 13255/2011-5100 (Magyarországért Alapítvány)

***

jelnyelvi tanfolyamok elsődleges célja nem kizárólag a jelek ismeretének átadása. Az alapvető jelkincs átadása mellett nagy hangsúlyt kell kapnia a siket kultúrába való betekintésnek, valamint szeretnénk a hallgatókat megismertetni a jelnyelv sajátos nyelvtanának alapjaival és kitérünk a nyelvhelyességre is.

Mindez ugyanis feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a szó igazi értelmében tudjunk kommunikálni hallássérült emberekkel!


<<< vissza


billiga cykelkläderradtrikot kaufentenue cycliste pas chercyklistický dressalg sykkelklćr - Kjřp sykkelklćr til damer og herrecompleti ciclismo - fino al 50% di scontocomprar maillot ciclismoMountainbike kleding - Wielerkleding online kopenkoszulki rowerowe
Belépés

Kérdése van? Írjon nekünk!
Közvetlen üzenetküldés itt!

ugrás a lap tetejére