Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


2018. május 26., szombat
e-mail:korner.budapest@jtsz.hu
nefi

fszk.hu

<<<vissza

Csütörtök óta nem folyik tisztítatlan szennyvíz a Dunába Budapesten, az ezt biztosító ÉlőDuna Projekt 428,7 millió euróba került - hangzott el a csepeli Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep tesztüzeme félideje alkalmából tartott sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten. A Strabag kivitelezésében két és fél év alatt elkészült beruházás része a csepeli tisztító mellett a Duna-parti főgyűjtő csatorna, valamint három átemelő telep. A Budapesten naponta keletkező 600 ezer köbméter szennyvízből eddig 350 ezer köbméter folyt tisztítatlanul a Dunába.

A csatornák által továbbított szennyvíz a teljes mennyiség 95 százalékát teszi ki, a maradék a "szippantott" szennyvíz. Továbbra is tisztítatlanul éri el a Dunát 15 csatorna bevezetésen keresztül a termálfürdők medencéinek vize, illetve a csapadékvíz.

forrás: kekpingvin.hu

Kóthay László vízügyi szakállamtitkár elmondta, hogy a 428,7 millió eurós beruházás 65 százalékát az Európai Unió finanszírozta, a magyar állam része 20 százalék, míg a fővárosra 15 százalék jutott.

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes kiemelte, hogy a beruházás végül olcsóbb lett a tervezettnél, így több kerületben - például a XI. és a XIV. kerületben is - tehermentesítő gyűjtőcsatornák épülnek a megtakarításból. Ezek, valamint az albertfalvai, a ferencvárosi, és a kelenföldi szennyvízátemelő telepek fejlesztései is elkészülnek még az idén. Ezek az ÉlőDuna kiegészítő beruházásai.

Budapesti Duna (forrás: hg.hu)

A központi szennyvíztisztító telep próbaüzemi működése 2009 augusztusában kezdődött és egy évig tart. Az első félévben stabilizálódott a szennyvíz telep biológiája - mondta Tóthné Nick Dorottya, a főváros Közmű ügyosztályának vezetője. A második félévben - tehát az egyéves próbaüzemi időszakból még hátralévő hónapokban - történik a hatóság által rögzített paraméterek igazolása.

 


billiga cykelkläderradtrikot kaufentenue cycliste pas chercyklistický dressalg sykkelklćr - Kjřp sykkelklćr til damer og herrecompleti ciclismo - fino al 50% di scontocomprar maillot ciclismoMountainbike kleding - Wielerkleding online kopenkoszulki rowerowe
Belépés

Kérdése van? Írjon nekünk!
Közvetlen üzenetküldés itt!

ugrás a lap tetejére